Woonmall Alexandrium | Magazine Najaar 2020

Woonmall Alexandrium in Rotterdam is dé plek als het om wooninspiratie gaat. Van keuken tot badkamer, van bankstel tot slapen is hier alles rondom interieur te vinden. Buro Toob ontwikkelde vorig jaar in de oktoberwoonmand het inspiratiemagazine “ONTDEK“, dat dit jaar zijn tweede editie zag verschijnen.

Doel van het magazine is het onder de aandacht brengen van alle winkels, gecombineerd met woontips en het presenteren van de nieuwste woontrends. Om efficiënt te werken heeft Buro Toob een systeem voor de klanten opgezet om alle content hiervoor te verzamelen. Hierdoor kon snel ingegrepen worden als deadlines van het aanleveren dichterbij kwamen om alle inhoud op tijd bij de studio binnen hebben.

 

Door de eerste editie van 2019 stond er al een concept klaar. Deze is voor de tweede uitgave aangevuld en aangepast met een moderner ontwerp, passend bij de nieuwste design woontrends.

De vormgeving van het magazine is speels, modern en geeft de lezer een bron aan inspiratie voor verschillende kamers van hun huis. Voor extra tips zijn er een aantal pagina’s opgenomen van bekende woonstylisten: Monique van der Reijden, Marijke Schippers en Suzanne de Jong. Zo licht Monique vier nieuwe woontrends toe en laat zien, welke meubels en accessoires perfect bij elkaar passen. Marijke en Suzanne geven handige tips om je huis nog gezelliger en persoonlijker te maken. Naast de tips zijn alle categorieën vertegenwoordigd, die in Woonmall Alexandrium te vinden zijn: wonen, verlichting, slapen, koken, vloeren, zitten, raamdecoratie en badkamer.

Buro Toob heeft dit project begeleid van concept, vormgeving, druk tot verspreiding. Het magazine is nu in alle winkels in Woonmall Alexandrium te vinden om gratis mee te nemen. Ook is voor gekozen om dit magazine per post te verspreiden. Zo zat dit magazine als bijlage in meer dan 11.000 “VT Wonen” tijdschriften bij abonnees in een straal van 40km rond Rotterdam. Uiteraard is dit “ONTDEK” ook online te vinden. Om het extra aantrekkelijk te maken, is er een interactieve versie gemaakt. Met bewegende elementen en deeplinks naar informatie pagina’s op de website van Woonmall Alexandrium. Kijk snel en laat je inspireren.