Tik Tok, Tik Tok… 2020
bijdrage van Kristen, Traffic- & accountmanager

Het vierde kwartaal is van start gegaan, wat betekent dat bij Buro Toob de drukste periode van het jaar is! De nostalgische terugblikken over 2019 bewaar ik voor de eindejaarsblog van Toob. Ik ben eigenlijk vooral benieuwd naar wat we in 2020 allemaal gaan meemaken. Na wat research kwam ik terecht bij een applicatie die schijnbaar al 3.5 miljoen gebruikers heeft en daar wil ik dan natuurlijk meer van weten!

Vergeet dus Snapchat, vergeet Instagram! Volgens Trendwatching is TikTok dé uitdager van 2020 onder de kinderen en tieners. De grootste groep gebruikers zijn de tweens (jongeren tussen de 8 en 12 jaar). Het videonetwerk groeit erg snel, en blijkbaar ook in Nederland. Met haar 3.5 miljoen gebruikers is het geen kleine speler meer. Persoonlijk moest ik even achter mijn oor krabben. TikTok? Nooit van gehoord!

Wat is TikTok?
Volgens Jmouders.nl: TikTok is een applicatie waarmee je jezelf kun filmen terwijl je danst, zingt of playbackt. De video’s kunnen door de maker zelf bewerkt worden met diverse effecten. Vervolgens kun je deze online plaatsen. Gebruikers van de app kunnen de filmpjes met elkaar delen, liken en reacties bij achterlaten.

Maar wat maakt het dan zo populair onder de jongeren?
Met TikTok kun je echt sámen content maken. En dat speelt perfect in op de behoefte van jongeren om samen content op elkaar af te stemmen. Met TikTok kun je zelfs samen een duet opnemen. Jongeren zijn altijd op zoek naar de verbinding met leeftijdsgenoten. Samen dingen ondernemen is een essentieel aspect van hun identiteitsvorming. Door deze app krijgt de verbinding een unieke vorm.

Klinkt in ieder geval als iets om in de gaten te houden. Ik ben nu al benieuwd naar ontwikkeling van deze app in 2020.

Toob en ik hebben TikTok ook maar even uitgeprobeerd. We krikken in ieder geval de gemiddelde leeftijd wat omhoog denk ik!